Автор Pavlenko | 13 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 7453
Пилинки відрізняються за формою, розмірами та кольором. Їхнє забарвлення залежить від кольору квітки: у дзвоників – фіолетове, у яблуні та малини – біле, у конюшини та волошки – коричневе, у мальви – синє, у груші та персика – червоне, у шипшини, ліщини, агрусу – золотисто-жовте.
Автор Pavlenko | 12 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 10083
Двадцять чотири тисячі разів гусениця повинна мотнути головою, щоб звити кокон. На виготовлення кокона йде близько 4 доби. Закінчивши роботу, знесилена гусінь засинає у своїй шовковій колисці і перетворюється там на лялечку.
Автор Pavlenko | 11 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6060
Вищі ракоподібні заселили не лише солоні та прісні води різних глибин, їх можна зустріти і на суходолі. Вони, навіть, проникли у підземні водойми та крихітні щілинки в піску.
Автор Pavlenko | 9 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 3934
Давні слов’янські племена, які жили на території сучасних Росії, Білорусі та України, що займались землеробством, мали свій 12-річний календар. Кожен рік у цьому календарі був пов’язаний із певною садово-городньою культурою
Автор Pavlenko | 9 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 21829
Трутовиками називають гриби, що розвиваються зазвичай на деревині, на пнях, рідше на грунті. Плодові тіла різної форми: сплощені, у вигляді товстих коржів, копитовидні, рідше шапковидні, віялом сидячі на стовбурах. До дерева прикріплюються за допомогою короткої ніжки або одним боком (без ніжки). Спори дозрівають у спеціальних трубочках. Консистенція м'якоті від м'ясистої до жорсткої, шкірястої, пробкової або дерев'янистої.
Автор Pavlenko | 8 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 10118
Запах виникає із-за принесеного на лапках та дзьобі тваринного посліду, який при нагріванні у гнізді ще більше має неприємний запах. Він чіпляється до пір’я пташенят, і чим більше вони дорослішають, тим нестерпним і задушливішим він стає. Завдяки цьому у гнізда одудів не заглядають ні куниці, ні тхори, ні коти, ні ворони. Зате в гніздо спокійно залітають
Автор Pavlenko | 4 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 8559
Кожен українець, змалку і до старості, полюбляє плоди, вирощені на рідній землі. Першими достигають суниці, потім черешня, а далі все по черзі: малина, смородина, яблука, вишні, аґрус… Але цими плодами смакують не лише люди. Ними живляться різноманітні комахи, звичайно ж «не знаючи» того, що цим вони завдають значної шкоди урожаям, на які щороку чекають люди. Які ж це комахи?
Автор Pavlenko | 4 февраля 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 16411
У природі зустрічається досить багато рослин, здатних утворювати піну. Це відбувається із-за наявності в їх складі сапонінів – аморфних речовин, які добре розчинні у воді та мають здатність давати пінні розчини. Сьогодні багато людей, які намагаються якомога менше користуватися шкідливими шампунями, гелями, кремами, милом. Вони згадують давно забуті рецепти по виготовленню мильних засобів. Які ж рослини нашої природи можуть давати мильний ефект?
Автор Pavlenko | 27 января 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 7854
З історичних джерел відомо, що тисячі років назад квіти почали використовувати в кулінарії. У VII ст. японці придумали ритуал - підносити один одному чашечки саке з пелюстками накришених хризантем. Так вони прагнули...
Автор Pavlenko | 25 января 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6821
Чому не тонуть риби та багато інших водних тварин, адже вони набагато важчі за воду? Який орган допомагає їм бути рятівним поплавцем?
Загрузка новостей...
|
|