Пошук:
Автор Pavlenko | 5 декабря 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6189
Рубрика: Корисна інформація / Біологія людини

Особливості долонь і стоп людини

       Долоня – область кисті руки. На ній є два підвищення: одне утворене м'язами великого пальця, друге - м'язами мізинця.  Стопа - відділ кінцівки, що являє собою плоске склепіння, яке безпосередньо стикається з поверхнею землі і служить опорою при стоянні і пересуванні.

 

       Чому долоні і ступні не засмагають

 

       Існує дві версії, які пояснюють, чому долоні і ступні нашого тіла, зазнаючи дії сонця, зберігають свій нормальний колір. По-перше, в епідермісі стоп і долонь дуже мало меланоцитів – пігментних клітин, які відповідають не тільки за забарвлення волосся і шкіри, а й за засмагу. По-друге, епідерміс на цих ділянках тіла має більшу товщину, що перешкоджає проникненню сонячного світла в глибинні шари шкіри, в місця розміщення меланоцитів.

 

       Чому на долонях і стопах не росте волосся

 

       На шкірі долонь немає волосяних фолікулів, зате є багато нервових закінчень, що забезпечують підвищену чутливість. Тут шкіра утворює складки, які полегшують захоплення предметів. 

      Шкіра на стопах товста. Як і на долонях, на ній відсутні волосинки. Зате в ній багато потових залоз і її поверхня вкрита папілярними смугами.

 

       Чому постійно мерзнуть ноги та руки

 

       У холодну пору року багато людей скаржаться, що руки і ноги постійно замерзають. Холод не відпускає кінцівок не лише на вулиці, а й відчувається тривалий час, повернувшись в тепле приміщення. Те, що пальці рук і ніг замерзають швидше, ніж інші частини тіла, вважається нормальним і натуральним явищем. На стопах і долонях більше сполучної сухожильної тканини і менше м'язової тканини, в якій кровообіг більш інтенсивний. Також в цих місцях знаходяться великі ділянки шкіри, що віддають тепло, а жирової тканини, яка утримувала б це тепло, майже немає. Долоні і стопи знаходяться далеко від джерел тепла організму, вони менше забезпечені кров'ю, а їхні тоненькі кровоносні судини і капіляри при холоді ще більше звужуються і пропускають ще менше крові, яка принесла б і тепло. Крім того, худі люди мерзнуть частіше ніж ті, яких гріє свій жирок. Швидко кінцівки охолоджуються і у тих, у кого тиск крові менший за середні значення. 

 

       Чому потіють долоні рук і стопи ніг

 

       Досить часто люди скаржаться, що ні з цього, ні з того долоні раптом  стають мокрими. Причин такого явища можна знайти безліч: 

- Стреси і нервові перенапруження. Під час стресу в організмі починає вироблятися адреналін, який викликає ряд симптомів, в число яких входить і підвищене потовиділення. Якщо  долоні спітніли після виступу на публіці або іншої події, нічого незвичайного в цьому немає.

- Підвищена температура тіла. При підвищенні температури, як правило, наявна в організмі рідина починає випаровуватися. І випаровуватися волога може і через долоні і стопи.

- Порушення роботи ендокринної системи. Така система робить сааме безпосередній вплив на обмінні процеси і всю роботу організму в цілому. А так як потовиділення є частиною обміну, то при деяких проблемах воно може підвищуватися. Наприклад, таке нерідко буває при захворюваннях щитовидної залози.

- Нестача або надлишок деяких вітамінів, мікроелементів і мінералів може стати причиною підвищеної пітливості.

- Порушення процесів терморегуляції. В цьому випадку організм не може самостійно контролювати і регулювати температуру тіла, із-за чого у великих кількостях може виділятися піт. Така проблема частіше всього зустрічається у дітей.

- Може бути сигналом наявності в організмі паразитів, зокрема глистів. В цьому випадку організм буде намагатися позбутися від продуктів життєдіяльності патогенних мікроорганізмів за допомогою виділення поту у великих кількостях.

- При туберкульозі стопи і долоні теж можуть пітніти.

- При спазмі судин.

 

       Навіщо на долоні і стопи наносять малюнки

 

       Сучасний світ досить колоритний і багатозначний. У багатьох країнах жінки розфарбовують долоні і стопи, в основному хною. Таке мистецтво називається менді. 

Слово «менді» індійського походження, тому що саме так називають хну і татуювання нею. Орнаменти відрізняються в залежності від регіону:

- в Північній Африці «мароканський» малюнок досить стилізований, де особлива увага приділяється чіткості контурів; геометричні фігури поєднуються Особливості долонь і стоп людиниз рослинним орнаментом.

- на Близькому Сході переважають рослинні візерунки, характерні для арабської культури. Бедуїни, що живуть в пустелі, часто просто занурюють ступні і долоні в хну, без будь-яких орнаментів чи малюнків.

- Індія. В основному виконуються храмовими танцівницями або до урочистих церемоній, головним чином до весіль. Досить складні і великі (покривають площі від долонь до плечей і від ступнів до колін) мереживні малюнки. В основному зображуються релігійні мотиви і знаки родючості. Також, розписуючи тіло нареченої, старші жінки відкривали їй таємниці премудростей подружнього життя.

- У Південно-Східній Азії використовуються «рослинні» індійські мотиви. Зустрічаються повністю зафарбовані подушечки пальців, бічних частин долонь і стоп.

- до Європи мистецтво менді прийшло порівняно нещодавно. Це зумовлено поганим ставленням християнської церкви до утіх плоті і тим, що хна досить швидко псується. В наші ж дні популярність менді тільки зростає, чому дуже сприяє те, що відомі акторки та співачки, такі використовували цей «новий» спосіб прикрасити своє тіло. Крім того татуювання хною є простим та зовсім безболісним процесом, рідко викликає алергію, і залишається на тілі впродовж 2-4 тижнів.

 

       Біоенергетика про долоні і стопи

 

       Долоні: дорослі і дитячі, великі і маленькі, молоді і зрілі. Здається, сама доля на них написана, бо можливо долоня від слова «доля». Адже, дійсно вони так багато можуть розказати про людину, її життя, роботу, соціальний стан, вік...

       Нерідко людина все життя проводить в пошуку себе, і лише в похилому віці розуміє, що займалася зовсім не своєю справою. Гіркому розчаруванню можна запобігти, оскільки власні здібності до якої - небудь справи у кожного з нас написані ... на долоні. Отже, як визначити свої здібності по долоні? 

       Потовщені нижні фаланги пальців свідчать про схильність людини до кулінарного мистецтва. Зазвичай з таких людей виходять чудові кондитери та кухарі. Володарі коротких пальців легко стають начальниками, а якщо пальці мають квадратну форму і нижня фаланга вказівного пальця досить широка - це говорить про те, що дана людина зможе чудово розбиратися в бухгалтерії. 

       Про юридичні задатки говорять наступні ознаки: квадратна форма пальців, глибока вертикальна лінія, що йде до зап'ястя, і абсолютно пряма середня лінія долоні. 

Потенційного художника здатні видати: вертикальна лінія, висхідна до безіменного пальця, обриси квадрата під ним, а сам безіменний палець повинен бути досить широкий. 

Про задатки психолога будуть свідчити: великий перший суглоб вказівного пальця і звужений до верху великий палець. А ось ті, у кого на долоні можна розгледіти контури прямокутників або квадратів, мають здатність грамотно вкладати гроші і здійснювати грошові накопичення. 

       Безліч коротких і нечітких ліній говорять про здатність людини до творчості, легкості у навчанні будь - якому мистецтву. Особливості долонь і стоп людини Таким людям треба активно розвивати таланти, намагаючись реалізувати себе, наприклад, у шоу-бізнесі, літературній творчості та ін. 

        Саме на долонях і стопах знаходиться більшість енергетично активних точок, які відповідають за всі наші органи. Вдивіться в свою кисть! Тіло людини має п'ять "відростків" - голову і чотири кінцівки і на кисті п'ять пальців. У людини кінцівки направлені в одну сторону, а голова в іншу - і на кисті великий палець протистоїть іншим. Особливості долонь і стоп людини У людини на кінцівках по три основних суглоби і на кисті на чотирьох пальцях по три суглоби. А на великому пальці два суглоби – це області відповідні з'єднанням голови і шиї, шиї з грудним відділом хребта. Кожен палець на руці і нозі подібний тілу людини в цілому. Палець має 3 частини - фаланги, і тіло без кінцівок має три частини - голову, грудну клітку і черевну порожнину. Ці частини чітко відмежовані один від одного як на тілі, так і на пальці. 

         На цих відповідностях побудована вся система Су-джок терапія - "су" - кисть, "джок" - стопа. При виникненні хвороби в якомусь місці організму на долонях або стопах з'являються точки підвищеної чутливості. Суть лікування полягає в тому, щоб знайти найбільш болючі точки і впливати на них механічним масажем.

 

      Як читати людину по жестах рук і ніг

 

      Сильно стиснуті долоні вказують на дискомфорт, а зімкнуті "в замок" долоні за головою висловлюють комфорт і зверхність. Зазвичай такий виразний «капюшон» має право демонструвати тільки старший за положенням осіб у групі.

       Пальці розведені в сторони на столі, — це ефективний «територіальний» жест, що виражає впевненість і владність. Рука, яку ви поклали на спинку сусіднього стільця, повідомляє про те, що вивідчуваєте себе впевнено та комфортно. Якщо людина тримає кисті рук поза увагою або свідомо утримує їх у нерухомості, то це заважає оцінити якість і достовірність переданої їм інформації.

       З'єднання рук «будиночком», можливо, є найбільш виразною ознакою впевненості. Переплетення пальців рук – це універсальний спосіб показати, що ми відчуваємо стресс або тривогу.

       Коли люди потирають одну долоню об іншу, або переплітають пальці, або заламують кисті рук особливо у відповідь на яке-небудь істотне зауваження, подію або зміну обставин - це є ознакою стресу або втрати впевненості.

       Терміном «щасливі стопи» позначається поведінка, при якій стопи і ноги рухаються в різні сторони на одному місці або притупують.

       Стопи повертаються до людини, до предмета або відвертаються від них – прояв щирого інтересу або просто ввічливості.

       Відвернення стоп - це сигнал, що людина бажає піти.

       Якщо стопи, повністю спираються на підлогу, переводяться в «стартову позицію», то це говорить про бажання людини кудись піти.

Область медицини, яка займається вивченням будови і лікування людських стоп називається подологією.

 

       Долоня – орган дотику

 

       Якщо звернути увагу на різноманіття функцій, які виконує наша рука, то можна зрозуміти, яким дивом природи ми наділені. Рука не тільки бере, тримає, кидає, ловить, а також - це і унікальний орган дотику, здатний до дрібних нюансів оцінити поверхню і фактуру будь-якого предмета. 

       Рука, а саме долоня, «бачить» у темряві, особливо те, що не лежить перед очима. Багато тисяч дотикових клітин і нервових закінчень на кінчиках пальців і долонях сприймають і освоюють навколишнє середовище, реагують на силу тиску, температуру, біль, передаючи головному мозку найважливішу інформацію про світ. 

       Рука настільки чутлива, що сліпий на дотик визначає колір забарвленого паперу, валюту тієї чи іншої банкноти, а за допомогою пальців читає шрифт Брайля. Майже  третя частина мозкових центрів, які відповідають за наші рухи, безпосередньо пов'язані з кистями рук.

скачать dle 10.3фильмы бесплатно


Подібні публікації:
Найбільший орган Найбільший орган
 Мало кому приходило в голову, що шкіра дійсно є органом тіла, причому, найбільшим. Вона неначе захисний костюм, який вкриває все тіло з...
Руки людини – головні інструменти нашого тіла Руки людини – головні інструменти нашого тіла
  Багатофункціональна робота, що здійснюється за допомогою наших рук, не може порівнятися із діяльністю ні однієї тварини, які б вправні...
Жест – мова без слів Жест – мова без слів
 Спілкування людини здійснюється за допомогою мови, але звичайна жестикуляція, якою ми користуємося під час спілкування, для...
Фізичні відмінності людини і людиноподібних мавп (у рамках шкільної програми) Фізичні відмінності людини і людиноподібних мавп (у рамках шкільної програми)
 Ми володіємо унікальним мовним апаратом, що забезпечує найтоншу артикуляцію і членороздільну мову. У людини гортань займає більш низьке...
Конституція тіла людини. Конституція тіла людини.
Конституція людини – це її генетичний потенціал, продукт спадковості та середовища, яке реалізує цей ......
Навігація ↓
Реклама ↓
Статистика ↓
bigmir)net TOP 100

free counters
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓