↓
Автор Pavlenko | 24 января 2010 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6167
Рубрика: Корисна інформація / Рослинний світЗ яких рослин в Україні можна спекти хліб, крім зернових.
На берегах озер часто ростуть стрункі зарості тонких рослин з чорними бархатистими шишками та довгими лінійними, як у злаків, листками. Це – очерет або рогіз.
![]() Борошно можна приготувати ще із сусака. ![]() Це досить красива рослина з лінійними листками і біло-рожевими квітами, які стирчать у різні сторони, як спиці у парасольки. Листки використовують для виготовлення корзин, а з кореневищ здавна українці пекли хліб. Але найцікавіше, що хліб можна спекти із жолудів дуба. Їх здавна використовували у їжу. Для приготування борошна жолуді розрізають, очищають, вимочують у воді дві доби, причому воду міняють не менше трьох разів. Потім їх заливають свіжою водою і нагрівають до кипіння. Після цього воду зливають, жолуді висушують до хрустіння, а після цього товчуть. Якщо розмолоти крупно, то вийде дубова каша, а дрібно, то вийде борошно. З такого борошна пекли дубові млинці і додавали ягоди, варення, мед. Подібні публікації:
|
||||||||||||
Корисна інформація ↓
|
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓
|