Пошук:
Автор Pavlenko | 8 марта 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1965

Опунція: історія вирощування та використання   Опунції - це кактуси, стебла яких складаються із плоских округлих соковитих члеників-гілок, що приєднуються ребрами один до одного. На стеблах розташовані видозмінені пазушні бруньки – ареоли і пучки тонких колючок – глохідій, які легко обламуються. 

22 февраля 2014Венера в біології
Автор Pavlenko | 22 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1636

Венера в біології Венера – богиня любові і вже тривалий час є уособленням краси і вічної юності. За легендою вона висока, струнка, риси її обличчя - втілення ніжності і душевної теплоти.

Автор Pavlenko | 19 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2350

Що «чує» зовнішнє вухо? Біологічна та медична література пише, що зовнішнє вухо виконує дві основні функції – уловлює звукові хвилі та захищає середні і внутрішні його частини від несприятливих факторів.

Автор Pavlenko | 17 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1620

 Антагоністична робота в тілі Коли м’яз здійснює протилежні дії і одна група м’язів протистоїть іншій, їх називають м’язами-антагоністами. Будучи антагоністами, вони постійно, неначе протирічять один одному. Але такий антагонізм закладений не в самих м’язах, а

Автор Pavlenko | 1 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1558

  В акті позіхання беруть участь м’язи ротової порожнини, обличчя, шиї, а коли людина потягується, то приєднуються ще й м‘язи рук, ніг, спини.

Автор Pavlenko | 30 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1630

Молоко: кому, скільки і навіщо? Всі з дитинства чують слова «вигодувати дитину». По-перше, це означає вигодовування молоком: спочатку це материнське молоко, а вже пізніше коров’яче, козяче, кобиляче 

Автор Pavlenko | 22 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2059

 Тривалість ротової і глоткової фази становить всього 1-2 секунди, причому глоткова фаза неможлива без присутності в роті їжі, слини або іншої рідини. Стравохідна фаза є більш тривалою, повільною і досягає близько 10 секунд.

Автор Pavlenko | 16 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2858

Пальмітинова кислота: ворог нашого здоров’я В ході численних досліджень останніх років з'ясувалося, що надлишок пальмітинової кислоти в організмі може виступати найпотужнішим чинником у виникненні різноманітних негативних і дуже руйнівних процесів

Автор Pavlenko | 9 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2221

 Древні хлібороби, маючи лише мізерні відомості про кулінарне мистецтво, звичайно, їли овочі та інші частини рослин в основному свіжими, рідше у термічно обробленому вигляді. І не дивно, ще давні люди, мабуть, знали користь сирих, не перероблених овочів...

Автор Pavlenko | 30 ноября 2013 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1777

 Комірниками жиру в організмі служать спеціальні клітини – адипоцити. Вони розвиваються від молодих неспецифічних клітин, які оточують собою кровоносний капіляр. Їх перетворення на адипоцит відбувається шляхом прогресивного накопичення жиру. На початку вони являють собою дуже тонкі жирові зернятка, які поступово стають більш об'ємними і більш численними.

Навігація ↓
Реклама ↓
Статистика ↓
bigmir)net TOP 100

free counters
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓