Пошук:
Автор Pavlenko | 19 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2179

Що «чує» зовнішнє вухо? Біологічна та медична література пише, що зовнішнє вухо виконує дві основні функції – уловлює звукові хвилі та захищає середні і внутрішні його частини від несприятливих факторів.

Автор Pavlenko | 17 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1554

 Антагоністична робота в тілі Коли м’яз здійснює протилежні дії і одна група м’язів протистоїть іншій, їх називають м’язами-антагоністами. Будучи антагоністами, вони постійно, неначе протирічять один одному. Але такий антагонізм закладений не в самих м’язах, а

Автор Pavlenko | 1 февраля 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1473

  В акті позіхання беруть участь м’язи ротової порожнини, обличчя, шиї, а коли людина потягується, то приєднуються ще й м‘язи рук, ніг, спини.

Автор Pavlenko | 30 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1564

Молоко: кому, скільки і навіщо? Всі з дитинства чують слова «вигодувати дитину». По-перше, це означає вигодовування молоком: спочатку це материнське молоко, а вже пізніше коров’яче, козяче, кобиляче 

Автор Pavlenko | 22 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1920

 Тривалість ротової і глоткової фази становить всього 1-2 секунди, причому глоткова фаза неможлива без присутності в роті їжі, слини або іншої рідини. Стравохідна фаза є більш тривалою, повільною і досягає близько 10 секунд.

Автор Pavlenko | 16 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2644

Пальмітинова кислота: ворог нашого здоров’я В ході численних досліджень останніх років з'ясувалося, що надлишок пальмітинової кислоти в організмі може виступати найпотужнішим чинником у виникненні різноманітних негативних і дуже руйнівних процесів

Автор Pavlenko | 9 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2069

 Древні хлібороби, маючи лише мізерні відомості про кулінарне мистецтво, звичайно, їли овочі та інші частини рослин в основному свіжими, рідше у термічно обробленому вигляді. І не дивно, ще давні люди, мабуть, знали користь сирих, не перероблених овочів...

Автор Pavlenko | 30 ноября 2013 | Коментарів: 0 | Переглянуто 1711

 Комірниками жиру в організмі служать спеціальні клітини – адипоцити. Вони розвиваються від молодих неспецифічних клітин, які оточують собою кровоносний капіляр. Їх перетворення на адипоцит відбувається шляхом прогресивного накопичення жиру. На початку вони являють собою дуже тонкі жирові зернятка, які поступово стають більш об'ємними і більш численними.

Автор Pavlenko | 15 ноября 2013 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2373

Ходильні ноги павука та гідравліка Павук так вільно переміщається по павутині завдяки трьом факторам:
- по-перше, лапки у нього дійсно покриті спеціальною речовиною, що ослаблює взаємодію з клейкою рідиною на павутині;
- по-друге, волоски на лапках зменшують поверхню зіткнення з павутинним клеєм;
- по-третє, павуки переміщаються по павутині особливим способом: павук ставить ногу на павутину так, щоб

Автор Pavlenko | 29 октября 2013 | Коментарів: 0 | Переглянуто 4172

Язик людини: не тільки орган тіла Все, що потрапляє в рот, відразу ж зустрічає на своєму шляху язик, і він як би запитує: «Хто ти, і що з себе уявляєш?»

Навігація ↓
Реклама ↓
Статистика ↓
bigmir)net TOP 100

free counters
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓