Пошук:
Автор Pavlenko | 19 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 10152

 Це дійсно величний птах, що асоціюється з сонцем, владою, монархами. Тому сьогодні мова піде не про біологічні особливості орлів, а про таке їхнє легендарне значення, як птах із гербів та монет.

Автор Pavlenko | 13 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 7204

 Пилинки відрізняються за формою, розмірами та кольором. Їхнє забарвлення залежить від кольору квітки: у дзвоників – фіолетове, у яблуні та малини – біле, у конюшини та волошки – коричневе, у мальви – синє, у груші та персика – червоне, у шипшини, ліщини, агрусу – золотисто-жовте.

Автор Pavlenko | 12 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 9555

 Двадцять чотири тисячі разів гусениця повинна мотнути головою, щоб звити кокон. На виготовлення кокона йде близько 4 доби. Закінчивши роботу, знесилена гусінь засинає у своїй шовковій колисці і перетворюється там на лялечку.

Автор Pavlenko | 9 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 3790

 Давні слов’янські племена, які жили на території сучасних Росії, Білорусі та України, що займались землеробством, мали свій 12-річний календар. Кожен рік у цьому календарі був пов’язаний із певною садово-городньою культурою

Автор Pavlenko | 9 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 21201

 Трутовиками називають гриби, що розвиваються зазвичай на деревині, на пнях,  рідше на грунті. Плодові тіла різної форми: сплощені, у вигляді товстих коржів, копитовидні, рідше шапковидні, віялом сидячі на стовбурах.  До дерева прикріплюються за допомогою короткої ніжки або одним боком (без ніжки). Спори дозрівають у спеціальних трубочках. Консистенція м'якоті від м'ясистої до жорсткої, шкірястої, пробкової або дерев'янистої.

Автор Pavlenko | 4 марта 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 8078

 Кожен українець, змалку і до старості, полюбляє плоди, вирощені на рідній землі. Першими достигають суниці, потім черешня, а далі все по черзі: малина, смородина, яблука, вишні, аґрус… Але цими плодами смакують не лише люди. Ними живляться різноманітні комахи, звичайно ж «не знаючи» того, що цим вони завдають значної шкоди урожаям, на які щороку чекають люди. Які ж це комахи?

27 января 2012Квіти… їстівні?!
Автор Pavlenko | 27 января 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 7644

 З історичних джерел відомо, що тисячі років назад квіти почали використовувати в кулінарії. У VII ст. японці придумали ритуал - підносити один одному чашечки саке з пелюстками накришених хризантем. Так вони прагнули...

Автор Pavlenko | 12 января 2012 | Коментарів: 0 | Переглянуто 7665

 Завдяки численним дослідженням вчених було з’ясовaно, що стійкість організму до збудників різних захворювань у великій мірі визначається надійністю миготливого епітелію. Але миготливий епітелій не один механізм, який стоїть на сторожі нормальної діяльності дихального апарату.

Автор Pavlenko | 7 августа 2011 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6634

 Oрганізми можуть запобігати несприятливим умовам особливостями своєї поведінки.

Автор Pavlenko | 4 августа 2011 | Коментарів: 0 | Переглянуто 6928

Чому шкідники рослин наносять шкоду більше культурним рослинам, а не бур’янам чи диким родичам? Нерідко шкідники рослин більш стійкіші до агротехнічних обробок, які проводить людина, а також до загального забруднення довкілля, ніж їхні природні вороги. В цьому випадку наслідком боротьби з одним шкідником може бути масове розмноження іншого.

Навігація ↓
Реклама ↓
Статистика ↓
bigmir)net TOP 100

free counters
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓