Пошук:
Автор Pavlenko | 12 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 3755

Ківі – фрукт-пташка – чому? Шорсткі плоди ківі з ніжною зеленою м'якоттю, приємним кисло-солодким смаком і ананасовим ароматом з'явилися завдяки селекціонерам.

Автор Pavlenko | 11 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2647

Попелиці фотосинтезують??? Попелиця унікальна серед тварин завдяки здатності синтезувати пігменти під назвою «каротиноїди». У попелиці цей пігмент може поглинати енергію сонця і передавати її в клітинні структури, які відповідають за виробництво енергії.

Автор Pavlenko | 11 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 9180

 Жування забезпечує якість первинної обробки їжі і визначає час перебування її в ротовій порожнині та в загальному здійснює рефлекторні впливи на секреторну і моторну діяльність всього шлунково-кишкового тракту.

Автор Pavlenko | 11 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 4843

Квіти приємного аромату - бузок У культурних форм квіти бузку мають різнокольоровий відтінок: білі, рожеві, синьо–лілові, блакитні, пурпурові, фіолетові...

Автор Pavlenko | 10 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 2936

Шершні і сонячна енергія Ентомологи багато років досліджували екзоскелет комахи і встановили, що в темній частині черевця міститься багато меланіну, а у світлій - ксантоптеріну. Проте тільки недавно з'ясувалося, що обидва пігменти беруть участь в процесі переробки енергії сонячного світла.

Автор Pavlenko | 9 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 5133

Чим керує язик, хто керує язиком? Саме головний мозок є верховним посередником у тих відношеннях, які  зв’язують язик та органи травлення. За сигналами, які надходять від «ситого» шлунку, смакові сосочки язика знижують свою чутливість, а сигнали від «голодного» шлунку її підвищують.

Автор Pavlenko | 8 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 149131

Дзьоб є – зубів непотрібно Дзьоби бувають різних форм і розмірів, і птахи користуються ними з особливою вправністю та спритністю. Довжина і форма дзьоба - це ті дві помітні ознаки-пристосування, які дозволяють різним видам птахів спеціалізуватися в виборі жертви і методах її відлову. 

8 января 2014Хімія кави
Автор Pavlenko | 8 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 4177

Хімія кави Під час смаження кавових зерен відбуваються складні хімічні перетворення. Спочатку випаровується вода і частково розкладаються органічні сполуки. Цукри перетворюються в крохмаль, і насінини стають коричневого кольору, нерозчинні полісахариди розкладаються на більш прості розчинні вуглеводи.

Автор Pavlenko | 7 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 3508

Вчені у серці людини Список вчених, які досліджували серце людини досить великий, і лише невелика їхня частина увіковічнила себе у тому, що структури його будови названі на честь дослідників: пучок Гіса, волокна Пуркиньє, вузол Ашофф–Тавари, вузол Гіса-Фляка-Коха, трикутник Коха, Гарвеївські кола кровообігу …

Автор Pavlenko | 7 января 2014 | Коментарів: 0 | Переглянуто 3282
Тварини, які надають собі першу допомогу Тварини, що надають собі першу допомогу – це ті, які можуть «лікувати» свої рани, або мають властивість відокремлювати, тобто відривати деякі частини свого тіла, не причиняючи шкоди своєму існуванню. Використовують вони це у разі того. коли стають пійманими своїми ворогами або знаходяться у небезпеці. 
Навігація ↓
Реклама ↓
Статистика ↓
bigmir)net TOP 100

free counters
Реклама ↓
На сайті знайшли ↓